Het verhaal van Ganesha

Ganesha is de zoon van Shiva en Parvati, Indische Goden. Hij wordt genoemd als God van kennis en wijsheid. Hij neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers. Hindoes bidden tot Ganesha als ze iets nieuws beginnen, gaan reizen of verhuizen.

Er bestaan diverse verhalen over Ganesha maar ze spreken allemaal over een jonge man, de zoon van Parvati. Ze vraagt hem te waken over het paleis terwijl Shiva op verplaatsing is. Op de terugweg van zijn tocht wil Shiva het paleis betreden, maar Ganesha verspert hem de weg. Shiva herkent zijn zoon niet en onthoofdt hem.

Shiva wil dit herstellen en vraagt hem een hoofd te brengen van de eerste die voorbij komt. Dat blijkt een olifant te zijn. Deze wordt onthoofd en het olifantenhoofd wordt op de romp van Ganesha geplaatst. Zo wordt Ganesha weer tot leven gewekt.

In India is Ganesha de meest aanbeden God. Je ziet hem steeds versierd met verse bloemenkransen.

QUOTES VAN GANESHA

  • “Everything that has a beginning, has an ending. Make your peace with that and all will be well.”
  • “When you focus on problems, you’ll have more problems. When you focus on possibilities, you’ll have more opportunities.”
  • “You deserve to be happier than you are.”

Liefs,

Margaux

Meer inspiratie opdoen?

Leave a Comment