Kruiden en planten voor in huis

Kruiden kan je in potten, bloembakken of op vensterbanken kweken, zodat je steeds omgeven bent door hun beschermende geur. Bind bosjes gedroogde lavendel en munt aan het plafond, en bazielkruid in de keuken, buiten het bereik van hitte en stoom. Lavendel, laurier of rozemarijn verbranden in een open haard in de woonkamer doet de ruimte geuren en verdrijf negatieve vibraties.

 
 
DilleGedroogde zaadhoofden die in huis of boven doorgangen en wiegen hangen, of verspreid worden rond een huis, beschermen tegen allerlei kwaadwilligheid, in het bijzonder afgunst.
FenegriekLeg bij nieuwe maan enkele zaadjes in een open pot of kruik op een keukenrek of in de haard. Voeg dagelijks zaadjes toe tot de pot vol is. Ledig de pot en plant de zaadjes, zodat je geldvoorraad blijft aangroeien. Begin in een andere potzaadjes te verzamelen.
FrambozenBloesemtakken samengebonden met een rood lint bij de ingang bieden bescherming. Een frambozenstruik naast de deur verstrikt vijandige vibraties in zijn doornige takken.
JeneverbesIn Schotland verbrandt men op nieuwjaarsochtend de bessen om het ongeluk en de slechte invloeden van het oude jaar te verdrijven. Jeneverbes die groeit naast de voordeur beschermt het huis tegen allerlei vormen van ongeluk.
KattekruidPlant het vlakbij de voordeur om geluk en weldadige krachten binnen te leiden.
KnoflookHang dit kruid in strengen of aan touwen op in de keuken om allerlei vijandige invloeden af te wenden. Vooral in een streng geknoopt werkt knoflook krachtig. In een nieuw huis verdrijft knoflook droefheid van vorige eigenaars.
KruidnagelsBeschermen kinderen en oudere mensen tijdens in slaap.
MosterdVroeger begroef met de zaadjes onder de drempel of in een pot naast de voordeur om een huis en zijn bewoners te beschermen.
PepermuntGebrand in de vorm van wierook of als een infuus om de vloer te poetsen verwijdert het negatieve vibraties en ziekte.
SalieBrand salie in een open haard of oliebrander voor harmonie, gezondheid en bescherming. Wanneer dit kruid groeit in de keuken of in de buurt van het huis garandeert het een lang, gelukkig leven.
ZeewierDe vloer zwabberen met een infuus van zeewier trekt geld aan. Bestudeer getijdentabellen en maak de vloer schoon bij hoogtij. Leg een stukje zeewier in een gesloten whiskeyfles op een vensterbank om geld aan te trekken en te behouden.

 

Meer inspiratie opdoen?

Leave a Comment