KRISTAL IN DE KIJKER – Amber (Barnsteen)

Barnsteen, ook wel Amber genoemd, is een fossiele hars die miljoenen jaren geleden uit de bomen is gedropen. Barnsteen heeft vaak een warme gele tot oranjebruine kleur en kan ook andere kleuren hebben zoals groen, blauw of zwart. Barnsteen wordt met name gevonden aan de oevers van de Oostzee en in de Dominicaanse Republiek. Soms heeft Barnsteen fantastisch mooie insluitsels van planten en insecten, alsof je naar een foto kijkt uit een ver verleden. 

DE VOORDELEN VAN BARNSTEEN 

Barnsteen wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige en beschermende eigenschappen. Het wordt gezien als een zonnesteen die vrolijkheid en positiviteit brengt. Barnsteen kan stress verminderen en helpen bij het verminderen van depressieve gedachten, angstgevoelens en burn-out. Ook kan Barnsteen helpen bij het verbeteren van het geheugen en het concentratievermogen

Lichamelijk kan Barnsteen helpen bij het ondersteunen van het immuunsysteem en de spijsvertering. Het kan ook een positieve werking hebben op de luchtwegen en bij pijnlijke tanden of kiezen. Barnsteen wordt soms ook gebruikt bij het verminderen van allergieën en  ontstekingen. 

EIGENSCHAPPEN VAN BARNSTEEN 

Kleur

Geel, Oranje, Bruin, Groen, Blauw, Zwart

Chakra

Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld 

Leeuw, Waterman

Vindplaatsen

Denemarken, Polen, Rusland, Roemenië, Madagaskar, Dominicaanse Republiek, Nederland, Syrië, Libanon, Thailand, Vietnam, Canada, Verenigde Staten, Duitsland  

Verzorging

Barnsteen kun je op alle manieren reinigen en opladen maar het is beter om Barnsteen niet te lang bloot te stellen aan water aangezien de steen dan dof kan worden.
 

Bron: www.kristalmeester.nl

Meer inspiratie opdoen?

Leave a Comment